Home » » (Українська) Зустріч студентів з Міністром юстиції

(Українська) Зустріч студентів з Міністром юстиції

Перед святковим днем студентіввкотревідбулаєтьсязустріч з МіністромЮстицій та йогоколегами в КНУ ім. Тараса Шевченка. На цьомузаходібулиприсутні й учасникаминашогонауковогогуртка. Предстваникміністерствадуженадихнувмайбутніхюристівта закликав не втрачати час, а під час навчанняпокращуватисвоїнавички, проходитистажуваннязадлявдалогопошукуроботиодразупіслязакінчення ВНЗ. Колегиміністрарозповіли про свій професійнийдосвід, а саме як вони прийшли до роботи на державнійслужбі та як знайшли свою юридичнупрофесію, яка б їхзадовольняла. Вони давали кориснірекомендаціїмайбутнім юристам: мріяти, не втрачатимотивацію, знайтисвій шлях в юриспруденції, відповідати за своїрішення та насолоджуватисьжиттям. Післянадихаючихрозповідей у всіхприсутніхз‘явиласьможливістьзадатидекількапитаньмініструюстицій. Деякі з них:
1. – У нашійкраїніпостала проблема з низькою правовою обізнаністюгромадян. Чи думали Ви над рішеннямцієїпроблеми?
– Наше міністрествовже як рік запустило проект «Я МАЮ ПРАВО», якийпідтримується урядом і президентом країни. В рамках цього проекту проходятьпросвітницькіпрограми з прав людини.
2. – Чизадумувались Ви над практичною співпрацеюміжпроектом «Я МАЮ ПРАВО» і ВНЗ, зокремакиївськими?
– Так, звичайно. Ми над цимпрацюємо. Наразідієспівпраця з університотомімені Т. Шевченка і в подальшомузацікавлені в розширенніобластіспівпраці.
3. – За офіційною статистикою за 2016 рік в Українікількістьвиправдовувальнихвироків становить 1 відсоток. Чи можете Ви прокоментувати становище на даний момент.
– На жаль статистика не змінюється. Проблема в тому, що практично суд починаєприховуватизлочинипрокурорів. А цеозначає, щолюдинаотримаєобвинувальнийвирок. Зараз так склалось, щосудді- асистентипрокурів. Потрібнонегайнозмінюватицюсистемо; зараз прокуроривтратиличастинуфункцій.
На кінець заходу приємним бонусом було фото з мінюстром та членами міністерства на згадку про цейзахід та як мотиваціядіяти, намагатися та йти до своєїмрії.