Home » Новини кафедри » Конференція “CareerTalks 2.0 Навички для успіху”

Приєднуйтесь до Фейсбук

Конференція “CareerTalks 2.0 Навички для успіху”

І знову науковий гурток  “Творча лабораторія законодавства” відвідує цікаві заходи. На цей раз це чудова конференція “CareerTalks 2.0 Навички для успіху”. Перш за все, хочемо наголосити, що конференція нам дуже сподобалась, і якщо будуть подібні заходи, не втрачайте шанс! Побільше відвідуйте такі «івенти» і набирайтесь досвіду, мотивуйтесь та отримуйте дозу натхнення.

Щодо самого заходу – були присутні багато спікерів, які стали успішними в тих чи інших галузях, професіях або ж стартапах. Це були: голова правління центру «Розвиток КСВ» Марина Саприкіна, голова правління «Райффайзен Банк Аваль» Володимир Лавренчук, виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев’янко, ІТ-директор компанії «Укртелеком», ведуча телевізійної служби новин 1+1 Юлія Бориско, засновник мережі IHUB Дмитро Подолєв, заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема та співзасновник компанії Cardiomo Ксенія Бєлкіна.

Кожен зі спікерів розповідали свою мотивуючу історію успіху та ділилися практичним досвідом шляху до омрієної кар’єри. Ми перейняли й  для себе багато корисного, тому хочемо поділитися з вами цими дієвими лайфхаками та порадами. В основному вони стосуються мотивації, здоров’я та, звичайно, бажання.

 

Новый точечный рисунок

Отже, одним з головних пунктів було саме бажання вчитися, адже без цього ніякого прогресу не буде. Не менш ваговою складовою є знання англійської мови. Майже кожен спікер на цьому наголошував. У сучасному світі без неї ніяк не обійтись. Але, перш за все, залишається мета – бажання щось реалізовувати, до чогось прагнути, мати свою мотивацію та впевнено йти до своєї мрії. До речі, на цю тему дуже гарно висловилась Анна Дерев’янко: «Мрійте обережно! Адже ваші мрії мають властивість здійснюватись».

Олександр Ярема дав кілька порад, щодо реалізації проекту або ж шляху до кар’єри:

  1. Визначте кілька основних напрямків та цілей. Ні в якому разі не «розпиляйтесь» у різні напрями, адже в такому разі успіху ви не досягнете ніде;
  2. Частіше спілкуйтесь з однодумцями подібним вам. Обговорюйте цікавинки та задумки разом. Це дійсно мотивує та надихає;
  3. Знайдіть ідеї, які цікаві вашій душі. Таким чином, ви захочете реалізувати їх якнайшвидше.

Важливою складовою для успіху, зазначив Дмитро Подолєв, є вміння планувати свій час і ставити правильні пріоритети, тобто time management. Багатьом із нам не вистачає часу на щось дійсно важливе, натомість ми його витрачаємо на абсолютно даремні речі, які не приносять аніякої користі. Ці вбивці часу забирають можливість зайнятись чимось важливим. В такому випадку Дмитро радить проаналізувати день і зробити відповідні висновки. Одразу ж стане видно, на що витрачати свій безцінний час не слід.

Якщо ж говорити про кар’єрний зріст, то тут точно підмітила Юлія Бориско: «Професійний шлях щасливої людини полягає у так званій «сродній праці». Не потрібно намагатися бути найкращим. Якби там не було, завжди залишайтесь на своїй світлій стороні. А яка вона, та сторона, завжди підкаже інтуїція. Якщо ж ти знайшов свою ту саму «сродну працю», в якій ти неначе риба у воді і готовий вкладати у роботу частинку душі – ти обов’язково станеш найкращим!».

Олександр Ярема розповідав як реалізувати проект і що ж для цього потрібно. По-перше – це віра в себе та свої сили. Якщо ти не віриш в себе, то хто повірить тобі?! По-друге – наполегливість. Все здобувається важкою працею, є шанс – не прогав його. По-третє – мотивація, без неї нікуди. По-четверте – терпіння та витримка. Не все з першого разу виходить довести до успіху, але не варто опускати руки та здаватися. Також Олександр згадував команду однодумців, які щось порадять та допоможуть з реалізацією. І по-п’яте – аналіз динаміки. Аналізувати прогрес напевно один з найважливіших пунктів. Бачити вдалі ідеї та помилки – це один крок на зустріч успішному проекту.

Вище написані поради в основному стосувалися внутрішніх якостей, які допоможуть здобути бажане. Але без здорового тіла та духу нічого не вийде. З цього приводу Дмитро Подолєв радить регулярно займатися спортом – це корисно для мозку. Так, так, спорт не тільки підтримує тіло в формі, але й допомагає роботі мозку – науково доведений факт. Ефективність та креативність вам подякують. Дмитро згадував книгу «Whywesleep» («Навіщо ми спимо»), автором якої є Метью Уолкер. Дмитро закликає до прочитання зі словами: «8 годин сну кожного дня – як заповідь». Все таки здоров’я – понад усе. Повертаючись до теми спорту, потрібно притримуватись правильного харчування і займатись фізичними вправами, тоді у стресу шансу не буде! Також, якщо перед вами стоїть важкий вибір або важлива справа, то все краще вирішувати зранку, на «чисту голову».

«Конкуренція закаляє дух,- казала Ксенія Бєлкіна, – Відвідуйте конференції, всілякі заходи та круглі столи – навчіться навичкам networking. Не бійтесь помилятись, пробуйте та вчіться на помилках». Це були основні положення Ксеніної промови.

Загалом, враження від конференції неймовірні. Здавалося б, всі ці поради очевидні, але чомусь успішними стають одиниці. Сама атмосфера заходу надихає змінюватися і здійснювати нові досягнення.