Home » Новини кафедри » Лекція на тему “Медіація в юридичній практиці” з залученням відомого норвезького миротворця, директора Академії Нансена (Ліллехаммер, Норвегія) Стейнара Бріна

Приєднуйтесь до Фейсбук

Лекція на тему “Медіація в юридичній практиці” з залученням відомого норвезького миротворця, директора Академії Нансена (Ліллехаммер, Норвегія) Стейнара Бріна

30 листопада 2020 р. для студентів дисципліни ‘Медіація в юридичній практиці’ було проведено навчальну лекцію з залученням відомого норвезького миротворця, директора Академії Нансена (Ліллехаммер, Норвегія) Стейнара Бріна.

📜

Головною темою лекції стало розкриття поняття діалогу як невід’ємної частини врегулювання конфліктів та медіації.
Більше двох годин відомий вчений присвятив розкриттю перед студентами важливих аспектів мистецтва вирішення конфліктів, а саме:

📚

вибудовування ефективного діалогу при вирішенні конфліктів;

📚

розкриття ключових відмінностей між поняттями діалогу та медіації;

📚

застосування діалогу як ефективного механізму медіаційного процесу.

👨‍🏫

З власного досвіду миротворець ділився прикладами ефективних способів регулювання спорів в окремих сферах суспільних відносин: від сімейних конфліктів до конфліктів у сфері міжнародних відносин.

👨‍🏫

Окрему увагу вчений приділив Україні, поділившись власними ідеями та думками зі студентами щодо можливих способів налагодження ефективного переговорного процесу на Сході України.

👨‍🏫

Крім того, Стейнер Брін розповів студентам про діяльність норвезького Центру миру та діалогу Нансена та його роль під час миротворчої роботи в Україні.

👩‍🎓

В кінці лекції студенти мали можливість задати власні питання відомому вченому, та подискутувати щодо тем, які стосувалися сучасних політичних викликів України, конфлікту у Нагорному Карабаху, Косово та ролі діалогу в процесі налагодження миру.