Home » Новини кафедри » Зустріч студентів з Головою Національної поліції України

Приєднуйтесь до Фейсбук

Зустріч студентів з Головою Національної поліції України

15 березня 2016 року активісти Творчої лабораторії законодавства – Комісії по правовому захисту студентів відвідали зустріч з Хатією Деканоідзе. Ми мали змогу не лише поспілкуватися особисто з Головою Національної поліції України, а й отримати відповіді на всі питання, які нас цікавили. Не обійшлося й без крутих фотознімків на згадку.

GSYYobh6Yww                Ktl0DsL83sw

Коментарі наших активістів щодо зустрічі:

Скаржинський Віталій, 2 курс, СП-43

Зустріч відбувалась у дуже спокійній атмосфері, усі студенти із зацікавленістю слухали і задавали питання. Обговорювалось багато цікавих питань, зокрема надання більших повноважень поліцейським (забирати машину на евакуаторі без повідомлення особи, жорсткіше діяти з особами, які не виконують законних вимог поліцейсьго і тп.). В поліції зараз створено службу внутрішньої безпеки, яку серед поліцейських ніхто не любить, бо ця служба дійсно працює і викорінює недобросовісних поліцейських. Хатія розказала своє бачення реформи Національної поліції, “Реформа правоохоронної структури повинна стати не просто “красивим папірцем”, але й бути наповненою людьми, які розуміють необхідність змін.” “Якщо не буде розуміння від вас, і якщо, ви як нове покоління поліції, не зрозумієте, куди ми рухаємося. Не буде розуміння, не буде реформи, не буде нічого, якщо кожен з вас не буде задумуватися: куди ми йдемо, чому ми йдемо, чому ми це робимо.
Так, важливі моменти. Важлива технічна база, дуже важлива зарплата, і ми боремося за це.
Але я думаю, що про такі речі треба думати і треба говорити. Тому, що всі думають, що реформа – це “обкладинка”. Всі думають, що я – “обкладинка”, адже я не виглядаю як типовий правоохоронець, так? Ні, не можна цю “книгу”, цю “обкладинку” перегортати, бо це наша доля. Неможливо відмовлятися від тих завдань, які в нас є.
А у людей є право критикувати поліцію . А що ми ще заслужили? Питаю, що ми ще заслужили? Поки що нічого. Нічого не заслужили, щоб просто люди зрозуміли, що так, це те, що нам подають – цей “красивий папірець”, “красивий бантик”, але.. А що всередині?
Я хочу, щоб усередині цього “папірця” були ви – такі світлі, молоді, які реально розуміють, що ми повинні робити”, – сказала Хатія Деканоідзе.
Вона також зазначила, що велику роль у зменшенні корупції посідає збільшення грошового забезпечення правохоронців. На данний час створюється декілька програм електронної звітності, програми по захисту осіб які знаходяться під слідством і щоб до них не застосовувалось насилля. ” Реформа рухається з такою швидкістю, як нам дозволяє це робити бюджет”. На даний час проводиться переатестації колишніх працівників міліції, як зазначила Хатія: ” В Києві звільнили 80% керівного складу після атестації”.
На мою думку реформа йде і вона є видимою для простих громадян, звичайно не все вдається але є завзятість і бажання змінювати систему.

 

Лоянич Антон, 1 курс, СП-53

Прекрасная и сильная, умная женщина. Неукратимое желание сделать страну лучше и это вызывает уважение. Поражает её целенаправленность независимо от риска и предупреждений от иных людей касательно деятельности Хатии.

 

Законнова Юлія, 1 курс, СП-53

Встречей я была очень довольна. Хатия разговаривала на нашем языке, поэтому все воспринималось легко и понятно. Понравились её мысли и идеи на будущее, если она воплотит их в жизнь, то я надеюсь, это хоть немного изменит нашу ментальность.