Home » Новини кафедри » Лекція Павленко І.В. у Державному підприємстві «Український інститут інтелектуальної власності»

Приєднуйтесь до Фейсбук

Лекція Павленко І.В. у Державному підприємстві «Український інститут інтелектуальної власності»

8 грудня 2017 року у Державному підприємстві «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) з метою підвищення загального рівня правової культури та набуття громадянами належних знань доцентом кафедри публічного права Павленко Іриною Володимирівною було проведено лекцію з питань реалізації й захисту прав людини.

Серед розглянутих питань такі:

  • базові поняття прав людини;
  • закріплення та захист прав людини;
  • європейський механізм захисту прав людини.

Доповідач з-поміж іншого зупинилася на аналізі конституційної скарги як форми захисту прав людини; огляді можливостей позасудових форм – інституту звернень громадян та інституту уповноваженого з прав людини в Україні. Презентувавши статистичні дані подання та розгляду Європейським судом з прав людини (ЄСПЛ) позовів з України, Ірина Володимирівна Павленко підкреслила, що в останні роки країна є одним з лідерів за кількістю поданих заяв. У якості прикладів були згадані справи щодо порушення права на життя, гідності, розглянуті ЄСПЛ.

Аудиторія заходу скористалася можливістю поставити доповідачеві додаткові запитання щодо деяких особливостей діяльності ЄСПЛ та способів застосування інструментів захисту прав людини в сучасних реаліях.

08122017-3 08122017-108122017-2