Home » Новини кафедри » Зустріч студентів з Міністром юстиції

Приєднуйтесь до Фейсбук

Зустріч студентів з Міністром юстиції

Перед святковим днем студентів вкотре відбувається зустріч з Міністром Юстицій та його колегами в КНУ ім. Тараса Шевченка. На цьому заході були присутні й учасниками наукового гуртка “Творча лабораторія законодавства”. Предстваник міністерства дуже надихнув майбутніх юристів та закликав не втрачати час, а під час навчання покращувати свої навички, проходити стажування задля вдалого пошуку роботи одразу після закінчення ЗВО. Колеги міністра розповіли про свій професійний досвід, а саме як вони прийшли до роботи на державній службі та як знайшли свою юридичну професію, яка б їх задовольняла. Вони давали корисні рекомендації майбутнім юристам: мріяти, не втрачати мотивацію, знайти свій шлях в юриспруденції, відповідати за свої рішення та насолоджуватись життям. Після надихаючих розповідей у всіх присутніх з‘явилась можливість задати декілька питань Міністру юстицій.

Деякі з них:

– У нашійкраїніпостала проблема з низькою правовою обізнаністюгромадян. Чи думали Ви над рішенням цієї проблеми?

– Наше міністрество вже як рік запустило проект «Я МАЮ ПРАВО», якийпідтримується урядом і президентом країни. В рамках цього проекту проходять просвітницькі програми з прав людини.

2. – Чи задумувались Ви над практичною співпрацею між проектом «Я МАЮ ПРАВО» і ЗВО, зокрема київськими?

– Так, звичайно. Ми над цимпрацюємо. Наразі діє співпраця з університотомімені Т. Шевченка і в подальшому зацікавлені в розширенні області співпраці.

3. – За офіційною статистикою за 2016 рік в Україні кількість виправдовувальних вироків становить 1 відсоток. Чи можете Ви прокоментувати становище на даний момент.

– На жаль статистика не змінюється. Проблема в тому, що практично суд починає приховувати злочини прокурорів. А це означає, що людина отримає обвинувальний вирок. Зараз так склалось, що судді- асистенти прокурів. Потрібно негайно змінювати цю системо; зараз прокурори втратили частину функцій.

На кінець заходу приємним бонусом було фото з міністром та членами міністерства на згадку про цей захід та як мотивація діяти, намагатися та йти до своєї мрії.

photo5435846339830327741